C'est ce qu'on appelle faire dans la démesure. La chaîne américaine Jake's Wayback Burgers a fait dans l'excès en inventant ce burger aux neufs couches biens chargées. En plus des neufs pavés de viande hachée, il y a neuf tranches de fromages sans oublier un peu de laitue et de tomates. Un peu de verdure ne fait pas de mal. C'est sans doute d'ailleurs ce qui a conduit un Américain à déguster cet met en moins de deux minutes...

A l'origine, ce burger ne devait pas dépasser le stade de test mais il a finalement été introduit de manière permanente au menu de Jake's Wayback Burgers. Il en coûtera quelque 13 dollars (environ 10 euros) à celui qui osera confronter son estomac à cette montagne de graisse. Car comme l'expliquent nos confrères du HuffPost américain, le "Triple Triple", c'est son nom, contient pas moins de 5100 calories et 117 grammes de graisse. Il ne nous reste plus qu'à vous souhaiter un bon appétit.

» Découvrez d'autres burgers pas comme les autres dans ce diaporama

Loading Slideshow...
  • "My name is Bun, James Bun"

    Caviar, unpeeled garlic, quail eggs, octopus, miso and a golden bun.

  • "Sanglichon Burger"

    Sanglichon pork marinated in red wine, parsley, nutmeg, cloves, carrots, garlic, oyster mushrooms and caramelized red onions with honey and red wine.

  • Vampire Burger

    Beef heart, garlic, baby corn, capers, pickles and Tabasco sauce.

  • Legalization Burger

    Steak patty, lettuce, smoked bacon, egg and chives.

  • "Hawaiian Burger"

    Sirloin pork with caramelized pineapple juice and spices, fresh and roasted pineapple, melted cheddar, pickled vegetables, American sauce with ginger and Tabasco.

  • "Go Green Burger"

    Wasabi Cream cheese with green dye, cucumber, fresh mint and a patty of chicken marinated in lime and green dye.

  • "Fat & Furious Bigmac"

    Bun black with squid ink, beef steak, sweet and sour pickles, iceberg lettuce, raw onion, melted cheddar and a sauce of sour cream, mayonnaise, pickles crushed, onion jam and sugar.

  • "Mirror Burger"

    Beef steak with tomato, pear, radish, nuts, Bleu d'Auvergne, onion jam and a bun with paprika.

  • "Dhundi Burger"

    Chicken marinated in yogurt, lemon and tandoori with pickles, lime and mango.

  • "Fricocotte Burger"

    Multi-grain bread with spinach, steak patty and egg.

  • "Neil Armstrong Burger"

    Mushrooms, pear, cream cheese coconut and sesame seeds.

  • "Heatwave Burger"

    Beef steak with pickles, green salad, classic yellow mustard, ketchup, sesame seeds, fried onions and cheddar.

  • "Fabulous Flower Cake Burger"

    Cream cheese frosting, salmon eggs, fried onions, cucumber, lemon and coriander. "A burger for obese girls."

Lire aussi:
» Le maxi best of de l'actualité fast-food en 2012
» Comment faire un BigMac chez soi
» Les plats auxquels même les employés de fast-food ne veulent pas toucher